WELKOM TERUG!

21-08-2020
We hopen dat jullie ondanks de Corona-beperkingen een heerlijke vakantie hebben gehad en dat jullie allemaal in goede gezondheid zijn. We kijken ernaar uit jullie maandag weer te verwelkomen!
Ontvangst maandag
We ontvangen alle kinderen maandagmorgen buiten op het plein. Inloop vanaf 8.35 uur. De kinderen verzamelen bij de leerkracht van hun basisgroep. Na een kort welkomstwoordje gaan de kinderen om 8.45 uur per basisgroep rustig naar binnen. 

Vanaf dinsdag verzamelen de kinderen van unit 1 op het plein bij de leerkracht van hun basisgroep. De kinderen van unit 2 en 3 lopen zelf naar binnen via de juiste ingang. Om 14.15 uur lopen alle leerkrachten mee naar buiten. Er is dan eventueel tijd voor een praatje met een ouder, een vraag of mededeling. 

Zo doen wij dat!
De eerste weken van het schooljaar noemen we de Gouden weken. In deze weken zetten we met name in op relatie. We bespreken samen onze posters hoe we samen willen leven en leren en we oefenen nieuwe ritmes en routines. Hoe ruimen we op? Hoe komen we binnen? Hoe gedragen we ons in de kring? De gedragsverwachting die deze weken accent krijgt: "Ik luister als de ander praat"

Continurooster
Zoals jullie weten, gaan de kinderen voortaan van 8.45 tot 14.15 uur naar school. We eten tussen de middag gezellig samen. Wat stop je in hun tas?

- tussendoortje
In de ochtend eten de kinderen een stukje fruit of groente. Op vrijdag mag als tussendoortje ook een gezonde koek meegenomen worden. 

- drinken 
Kinderen mogen eigen drinken meenemen, waarbij frisdranken (ook energydrank) niet zijn toegestaan. We stimuleren het meenemen van een beker. In verband met het milieu willen we liever geen pakjes drinken. Kinderen kunnen natuurlijk ook water pakken op school (eigen beker). 

- gezonde lunch
Kijk voor tips bijvoorbeeld eens op: https://www.oudersvannature.nl/gezonde-lunch-op-school/

Voor deze eerste dag is het misschien leuk je kind te verrassen met een leuk briefje van papa/ mama in hun lunchtrommel ;-)

Afstand houden
In principe zijn ouders weer welkom op het plein en in het gebouw. Volwassenen dienen ALTIJD 1,5 meter afstand te houden. 
Kinderen hoeven onderling geen afstand te houden en tussen volwassenen en kinderen hoeft ook geen afstand gehouden te worden. 

Wel of niet naar school
Natuurlijk hopen we dat we maandag iedereen weer mogen verwelkomen. Vanuit de voorschriften moeten kinderen met klachten thuis blijven. Graag melden via ouderportaal met daarbij de reden (bij absent).  Jonge kinderen met verkoudheidsklachten mogen gewoon naar school. 
BLAUW_GOED dat jouw kind thuis blijft bij klachten_FACEBOOK_940x788px_4.jpgGROEN_GOED dat jouw kind thuis blijft, bij corona in het gezin_FACEBOOK_....jpg

Traktaties
Er mag weer getrakteerd worden! Om verspreiding van het virus tegen te gaan, mogen er alleen voorverpakte traktaties uitgedeeld worden. 

Ventilatie en schoonmaak
Er is een check geweest om te zien of ons gebouw voldoet aan de nieuwe eisen voor ventileren. Ons systeem voldoet en we kunnen onze basisventilatie dus gewoon gebruiken. De schoonmaak op onze school zal -net als voor de vakantie- geïntensiveerd blijven (zoals dagelijks reinigen van de contactpunten en het meerdere malen per dag schoonmaken van de toiletten).

Kalender 2020 - 2021
Via ouderportaal  en de website kun je de agenda bekijken. Je kunt deze ook printen of in je eigen digitale agenda zetten. 
Willen jullie de portfolio-middagen meteen blokken in je agenda? Het is fijn als er op zo'n middag voor elk kind een ouder/ verzorger is. 

Hoe je de schoolkalender in je privé-kalender kunt zetten, lees je hier.
Wil je de kalender printen per maand? Klik dan hier (je moet dan per maand afdrukken of bovenaan kiezen voor een andere weergave).

Communicatie
We doen ons uiterste best jullie goed op de hoogte te blijven houden van de ontwikkelingen in onze fijne school. Wekelijks zal er weer een unitnieuws verschijnen. Daarnaast informeren we jullie regelmatig over wat meer algemene schoolse zaken, organiseren we verschillende informatie- en contactmomenten en gaan we ervoor zorgen dat jullie af en toe mee kunnen genieten van de praktijk in de units (live of digitaal).

Mocht je als ouder(s)/ verzorger(s) vragen hebben: altijd welkom! 
We gaan er samen weer een mooi jaar van maken!